Islagkage med browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade

2020-01-01
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen

Årets nytårsdessert 2019/2020. 

Denne Islagkage med browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade er helt perfekt til en lækker nem nytårsdessert. Islagskagen kan med fordel laves dagen før den skal serveres (vent med pynten til inden servering). 

Opskrift 1: Browniebund

Ingridenser:

200 g smør
250 g mørk chokolade
180 g sukker
5 æg

Fremgangsmåde:

1) Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. 

2) Tag skålen af varmen og pisk sukkeret i. Pisk æggene sammen i en anden skål og pisk dem herefter i dejen. 

3) Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir, hæld herefter dejen i. 

4) Bag kagen i ovnen ved 185 grader i ca. 25 min. Kagen skal være blød i midten, den sætter sig når den står på køl. 

Opskrift 2: Vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade

Ingridenser:

6 past. æggeblommer
125 g flormelis 
kornene fra 1 vaniljestang 
5 dl piskefløde
200 g marcipan
200 g mørk chokolade

Pynt evt. Islagkagen med bær og smeltet chokolade.

Fremgangsmåde:

1) Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. 

2) Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Vend til sidst marcipan i tern og hakket chokolade i. 

3) Hæld parfaiten udover den afkølede browniebund. Stil islagkagen i fryseren i 6 timer til parfaiten er helt frossen. 

4) Pynt kagen med friske bær og smeltet mørk chokolade. Stil kagen tilbage i fryseren i 5 min. 

5) Inden servering, fjern springform og bagepapir og placer kagen på et fad. 

Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen
Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang