Risalamande kage på bastognebund

2020-11-03
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen

I lørdags stod den på familiehygge hos svigerfamilien, vi var samlet til and og flæskesteg og selvfølgelig skulle der risalamande til :) 

Men hvorfor ikke prøve noget nyt, end bare den sædvanlige skål risalamande. Jeg stod for desserten og fandt denne fantastiske risalamande kage opskrift, som jeg bare måtte lave. Den er så lækker og kan klart anbefales. 

Opskrift

Ingridenser:

75 g smør

175 g bastognekiks

3 blade husblas

1 vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljepulver)

4 spsk sukker

550 g kold risengrød

3 dl piskefløde

75 g smuttede mandler (grofthakket)

Kirsebærgelé:

4 blade husblas

1/2 liter kirsebærsovs


Fremgangsmåde:

1) Kom bastognekiks i en pose og knus dem til fint rasp med en kødhammer. Smelt smøret og rør bastogne og smør sammen.

2) Beklæd en springform (22cm) med bagepapir. Kom bastogne blandingen i og pres den godt sammen til en jævn bund - Stil bunden til side. 

3) Sæt 3 blade husblas i blød i koldt vand. Skrab kornene ud af en vaniljestang og mas dem ud i lidt sukker. Rør vaniljesukkeret og resterende sukker i den kolde risengrød.

4) Knug husblas fri for vand og kom det i en lille skål. Hæld 2-3 spsk. fløde ved husblassen og varm skålen i mikrobølgeovnen i 20 sekunder til husblassen er smeltet. 

5) Pisk den resterende fløde til en blød skum og vend den derefter i risengrøden. Rør 1 spsk. af risengrødsblandingen ud i den lune, smeltede husblas og gentag 2-3 spsk. indtil massen er nogenlunde afkølet og tempereret. Vend herefter husblassen i risengrødsblandingen og rør godt rundt. 

6) Tilsæt hakkede mandler og smag risalamanden til med sukker. Den skal være lidt sødere, end man ellers er vant til, den krydrede bastognebund smager ret kraftig igennem. 

7) Fordel risalamanden i springformen ovenpå bastognebunden og sæt kagen på køl i minimum 4 timer, til den har sat sig. 

Fremgangsmåde på kirsebærgelé:

1) Udblød 4 blade husblas i koldt vand. Knug herefter vandet af og kom det i en lille skål, sammen med 2-3 spsk. kirsebærsauce. Lun skålen i mikrobølgeovnen i 20 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Den resterende kirsebærsauce hældes i en skål. 

2) Temperer den smeltede husblas ved at tilsætte kirsebærsauce, 1 spsk. ad gangen, indtil blandingen er nogenlunde kølet af. Herefter vendes husblassen over i skålen med kirsebærsauce og der røres godt rundt. 

3) Fordel kirsebærsaucen på den stivnede risalamandebund og sæt kagen på køl i 2-3 timer, indtil kirsebærsaucen er blevet til blank gelé.  

4) Ved servering fjernes bagepapiret fra kagen og den anrettes på et fad. Drys toppen af kage med lidt hakket mandler. 

Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen
Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang