Fastelavnsboller

Nu kom jeg endelig i gang med at bage fastelavnsboller, bedre sent en aldrig.
Min mand har snakket længe om mine populære fastelavnsboller, men da det var fastelavn var vi i gang med en totalt renovering af vores køkken/stue, som nu er blevet til et super dejligt køkken-alrum.
Når jeg bager fastelavnsboller bruger jeg altid samme opskrift, da de falder i god jord hos alle. De er luftige og meget nemme at bage. Her kommer opskriften :)
Ingredienser dej, 18 styks:
50 g. gær
0.5 dl. vand
2 dl. skummetmælk 1 æg
1 æg
2spsk. Olie
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
500 g. hvedemel
Ingredienser Creme:
1 æg
3 spsk. sukker
1 spsk. Maizena majsstivelse
2 dl. skummetmælk
1 vaniljestang
evt. 1 dl. marmelade uspec.
Fremgangsmåde:
1) Lun vand og mælk i en lille gryde, hæld det i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser ( hold lidt mel tilbage ) og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket i ca. en halv time, imens laves kagecremen.
2) Creme: Pisk alle ingredienserne til kagecremen sammen. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen under omrøring i ca. 1 minut.
3) Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele. Udrul hver del til en firkant på ca. 30 x 30 cm.
4) Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter. læg 1 tsk. kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollen på pladen med lukningen nederst.
5) Efterhæver ca. en halv time.
6) Fastelavnsbollerne pensles med sammenpisket æg eller kaffe. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.
7) Pynt efter eget valg :)