Hjemmelavet Rødkål

2019-11-10
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen

Hjemmelavet rødkål er perfekt til Mortens aften eller juleaften. 

Mange vælger den nemme løsning og køber det færdige rødkål, smider det i en gryde og varmer det op. Det har jeg personligt aldrig selv været fan af, min egen opskrift er meget simpel at lave og smager som en drøm. Man kan sagtens tilsætte en masse krydderier, hvis man har lyst til det. Den må bare prøves :)

Ingridenser:

2 kopper vand
1 kop eddike
1 kop sukker
2 tsk. salt

Ribsgelé

Evt. lidt andefedt 

Tips: Det er en god ide at bruge handsker, når rødkålen skal skæres ud. 

Fremgangsmåde:

1) Fjern evt. grimme dækblade fra rødkålshovedet. 

2) Snit hovedet fint. 

3) Hæld det i en stor gryde sammen med 2 kopper vand, 1 kop eddike, 1 kop sukker og 2 tsk. salt. 

4) Rør rundt i gryden, læg låg på og lad kålen koge i ca. to timer. (rør rundt i gryden engang imellem) 

5) Når du skal bruge den, varm rødkålen helt op. Hæld overskydende væde fra. Tilsæt ca. 3 spsk. ribsgelé, rør rundt.

6) Man kan evt. hælde et par spiseskefulde afsmeltet andefedt i kålen. Det gør kålen flot og blank og giver en god smag. 

Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen

(Rødkålen kan fryses ned)

Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang