Pandekager med is og hindbær

I fredags have jeg besøg af en veninde og hendes søn. Nu da det var weekend skulle vi rigtig fredagshygge med lækkerier. Denne gang blev det til hjemmelavet pandekager med is og selvfølgelig lavede jeg de helt almindelige gammeldags pandekager.
Ingridenser, ca. 20 styk. 22cm i diameter.
4 æg
400g mel
7-8 dl mælk
2 spsk. sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljepulver ( Jeg bruger økologisk vaniljepulver fra Mill & Mortar )
flydende margarine til stegningTips: Man kan også bruge lidt fintrevet citron.
Fremgangsmåde:
1) Pisk æg, mel og halvdelen af mælken sammen til dejen er glat. Pisk resten af mælken i.
2) Tilsæt sukker, salt, vaniljepulver og evt. citronskal.
3) Lad dejen hvile i 30 min. inden pandekagerne bages.
4) Sæt en pande over og lad den blive varm, kom derefter lidt margarine på panden. Hæld ca. 1/2 dl dej på panden og vip den rundt så dejen fordeler sig over hele fladen. Når dejen er blevet lysebrund på kanten, vend så pandekagen med en palet.
5) Kom ekstra smør på panden med jævne mellemrum.
6) Server de lune pandekager med vaniljeis, pynt dem med friske hindbær og drys lidt flormelis udover.