Pandekager med is og hindbær

2019-10-21
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen

I fredags have jeg besøg af en veninde og hendes søn. Nu da det var weekend skulle vi rigtig fredagshygge med lækkerier. Denne gang blev det til hjemmelavet pandekager med is og selvfølgelig lavede jeg de helt almindelige gammeldags pandekager. 

Ingridenser, ca. 20 styk. 22cm i diameter.

4 æg
400g mel
7-8 dl mælk
2 spsk. sukker
1/2 tsk salt

1 tsk vaniljepulver ( Jeg bruger økologisk vaniljepulver fra Mill & Mortar )

flydende margarine til stegning

Tips: Man kan også bruge lidt fintrevet citron. 


Fremgangsmåde:

1) Pisk æg, mel og halvdelen af mælken sammen til dejen er glat. Pisk resten af mælken i. 

2) Tilsæt sukker, salt, vaniljepulver og evt. citronskal. 

3) Lad dejen hvile i 30 min. inden pandekagerne bages. 

4) Sæt en pande over og lad den blive varm, kom derefter lidt margarine på panden. Hæld ca. 1/2 dl dej på panden og vip den rundt så dejen fordeler sig over hele fladen. Når dejen er blevet lysebrund på kanten, vend så pandekagen med en palet. 

5) Kom ekstra smør på panden med jævne mellemrum. 

6) Server de lune pandekager med vaniljeis, pynt dem med friske hindbær og drys lidt flormelis udover. 

Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang