Hurtigt madbrød

Hjemmebagt brød, hvem elsker ikke det?
Kender i det når suppen / gryderetten simre på komfuret og man pludselig kommer i tanke om brødet, man glemte at købe. Enten dropper man brødet, tænder bilen og drøner ned for at købe et, eller på nogenlunde samme tid kan man finde en skål frem og nå at bage et madbrød. Jeg foretrækker personligt at bikse et hurtigt madbrød sammen.
Denne opskrift på madbrød er lynhurtig af bage, da det hverken skal æltes eller hæves. Men blot røres sammen formes og sættes i en kold ovn. ca. 20 min. senere er dit nybagte brød klar til servering. Det er en meget nem opskrift og man kan selvfølgelig tilsætte alverdens krydderier.
Opskrift:
Ingridenser:
1 dl. Lunken vand
1 dl. Lunken mælk ( kan erstattes af vand )
1/2 pk. Gær
1 tsk. Groft salt
1 tsk. Sukker
1 tsk. Tørret rosmarin
1/2 dl. Yoghurt ( eller lign. syrlig mælkeprodukt )
100 g. Grahamsmel ( Hvedemel eller andre former for groft mel kan også bruges )
250 g. Hvedemel
1 spsk. Olie
Havsalt og tørret rosmarin til pynt
Fremgangsmåde:
1) Kom vand og mælk i en skål og rør gær ud heri.
2) Tilsæt salt, sukker, rosmarin, yoghurt, grahamsmel og hvedemel. Rør let rundt i skålen ( bare med en grydeske ) og tilsæt olien som det sidste. Rør sammen til en glat og let klistret dej.
3) Vend dejen ud på et stykke bagepapir, fugt fingrene og bred dejen ud til en cirkel, ca. 20 cm i diameter og 2-3 cm høj. Hvis dejen klistre for meget, så fugt fingrene yderligere et par gange undervejs. Når brødet er pænt og glat, drysses med havsalt og rosmarin.
4) Rids brødet næsten igennem med en skarp kniv, så der dannes 8 trekanter, som kan brækkes fra hinanden når brødet er bagt.
5) Sæt brødet i en kold ovn og tænd på 225 grader ( alm. ovn - ikke varmluft ).
6) Bag brødet i ca. 20 min. til overfladen er gylden og brødet er gennembagt. Brødet serveres lunt, det er bedst samme dag det er bagt, men stykkerne kan godt fryses.
