Mælkechokoladebrownie med daim og dulce de leche

2019-08-09
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen

En brownie lavet på mælkechokolade og toppet med cremede karamel dulce de leche og daim.

I dag skal vi holde fødselsdag for min mand og jeg er i fuld gang med maden. Jeg har lavet denne chokoladebrownie med dulce de leche (som er lavet på kondenseret mælk) og knasende daim stykker på toppen. Det er en lækker kombination, som man bare må smage :) 

Det er en god ide at starte på opskriften 2 dage før kagen skal bruges. Jeg har delt opskriften op i 3 forsekellige opskrifter, 1: Dulce de leche 2: Brownie og 3: Topping.

Opskrift 1: Dulce de leche 

Ingridenser, 13 pers.

1 dåse kondenseret mælk 

Fremgangsmåde:

1) Fyld en gryde med vand, varm vandet op til kogepunktet. Fjern papiret uden på dåsen og læg dåsen i det kogende vand. Lad det koge i 3,5-4 timer, sørg hele tiden for at vandet ikke fordamper, hæld vand i løbende. 

2) Tag dåsen op af gryden og lad den køle af, derefter sæt den i køleskabet (det er en god ide at lave den dagen før den skal bruges).

Opskrift 2: Mælkechokoladebrownie

Ingridenser, 13 pers.

360g mælkechokolade, grofthakket

300g smør, saltet

3 æg 

6 æggeblommer

510g brun farin 

90g hvedemel

150g mælkechokolade, grofthakket

150g mørk chokolade, grofthakket

Fremgangsmåde:

1) Tænd ovnen på 180 grader. 

2) Smelt smør i et vandbad. Tilsæt 360g mælkechokolade til smøret og lad det smelte under omrøring. 

3) Find en skål frem. Bland æg, æggeblommer og brun farin til en homogen blanding med et piskeris (du skal ikke bruge elpisker). Tilsæt smør-chokolade blandingen og rør rundt. '

4) Vend det resterende chokolade og melet i dejen og med en dejskraber.

5) Beklæd en brød- eller springform med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag kagen i ca. 45 min ved 180 grader. Lad kagen blive kold inden toppingen laves. 

Opskrift 3: Topping med dulce de leche og daim. 

Ingridenser, 13 pers.

1 dåse dulche de leche

240 gram mørk chokolade

195g smør

240g daim chokolade, grofthakket

Fremgangsmåde:

1) Fordel dulche de leche udover kagen. 

2) Find en gryde frem. Smelt smør, tilsæt chokolade til smøret og lad det smelte under omrøring. Fordel chokolade-smør blandingen ud over kagen. 

3) Fordel til sidst den grofthakket daim og stil kage i køleskabet til dagen efter. 


Før servering: Anret kagen med blåbær og vaniljeis. 

Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen


Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang