Forårssuppe

Er der noget bedre end varm suppe, på en regnfyldt forårsdag? For nyligt lavede jeg denne cremede, fyldige og simple forårssuppe.
Ingredienser:
1 løg - finthakket
2 store porre - skåret i tynde skiver
5 gulerødder - groft revet
Olie
2 tsk. karry
1 liter grøntsagsboullion (2 terninger+vand)
1 tsk sukker
1/2 tsk. citronsaft
Salt+peber
Bacon i tern
Fremgangsmåde:
1) Kom de klargjorte grøntsager i en gryde og svits dem i to minutter på middelvarme.
2) Kom karry i og svits det med i ca. 1 minut. Tilsæt bouillionen og bring suppen i kog i 5-7 minutter.
3) Stavblend suppen lidt, men der skal stadig være grøntsagsstykker i.
4) Kom gryden tilbage på varmen, tilsæt flødeosten og varm suppen igennem. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Tips: Servers med ristet bacon og purløg.