Andesteg med æbler og svesker

2019-11-10
Foto: Christina Bang Olsen
Foto: Christina Bang Olsen

En perfekt mør and til Mortens aften eller juleaften, er det de fleste drømmer om. 

Det er en tradition i vores familie at vi holder Mortens aften. I de sidste par år er vi begyndt at holde det, for min familie og min svigerfamilie, hjemme hos os i vores dejlige hus. Mortens aften for mig er ikke kun maden, men også borddækningen og de mennesker der er omkring mig. Jeg bruger denne opskrift og køber altid en frossen and på ca. 3200 g, den kan tøs op i køleskabet på to dage eller på bordet i en dag. 

Ingridenser:

2 æbler skåret i både
1/2 pose svesker uden sten

Varm ovnen op på 175 grader


Fremgangsmåde:

1) Hiv posen med indmad ud, skyl anden i vand og tør den i et viskestykke. 

2) Skær halsen (det slatne stykke) af med en god kniv. 

3) Skær gumpen (ligner en stor klump nederst på ryggen) af. 

4) Skær det yderste led af vingerne af

5) Drys med salt og peber inderst og yderst. Fyld anden med æbler i både og svesker. 

6) Læg den i en bradepande med brystet nedad, hæld ca. tre kopper vand ved. Steg anden 1 time. Tag anden ud og vend den om, så brystet kommer opad. Steg anden i 2 timer til. Hæld mere vand ved, hvis det begynder at branke. 

7) Man kan evt. tilsætte andefedt i rødkålen:                                                                                     Hæld al væde fra bradepanden over i en skål (ikke plastik). Stil skålen meget koldt (f.eks. i fryseren), sæt anden tilbage i den varme ovn (kun for at holde den varm). I Skålen skilles andefedtet fra skyen. Tag lidt af det øverste fedt af til rødkålen. Hæld resten ud, det brune i bunden er skyen, som skal give sovsen smag. 


Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang