Lakseforret med avocado, urter og lime

En meget lækker og delikat forret med røget laks.
Vi holdte fødselsdag for min mand i går og jeg stod for madlavningen. Jeg lavede denne lækre lakseforret og vores gæster var vilde med den, så jeg måtte bare dele denne lækre opskrift med jer.
Tips: for at få det flotteste resultat, brug en kagering rens evt. kageringen med lidt citronolivenolie, så får du kageringen til at slippe lettere.
Ingridenser, 13 pers.
13 styk. rugbrød ca. 1 cm tyk
ca. 1000 g laks
6 stk. forårsløg
6 stk. avocado
3/4 agurk
12 spsk creme fraiche 18%
3 lime saft og skal
dild, purløg
salt, peber
Husk: Limebåde til servering
Fremgangsmåde:
1) Stik rugbrødet ud i cirkler med kageringen
2) Hak den hvide del af forårsløget fint og bland det med hakket laks. Rør lidt skal fra lime i og smag den til med salt og peber. Vend blandingen sammen og sæt den til side.
3) Hak den grønne del af forårsløget. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske, skær agurk og avocado ud i små tern. Bland agurk, forårsløg og avocado med limesaft fra 1 1/2 lime. Smag til med salt, peber og lidt finthakket dild.
4) Fordel nu halvdelene af avocadoblandingen ovenpå rugbrødet ( i kageringen ) og pres det forsigtigt sammen med en ske. Fordel nu laksen ovenpå avocadoblandingen og pres det sammen. Det er en god ide hele tiden at flytte kageringen lidt opad, så den til sidst har let ved at slippe.
5) Fordel den sidste del af avocadoen ovenpå laksen og creme fraiche på toppen. Lad dem stå køligt i et par timer.
6) Inden servering pyntes de med hakkede urter og limeskal og hvad man selv kan finde på at bruge. ( Som i kan se på billedet har jeg selv pyntet dem med laks, purløg, dild, limeskal og agurk)