Gulerodsboller
Disse gulerodsboller er blevet til en af mine yngles boller herhjemme. Det er så bløde og luftige og perfekte til forskellige lejligheder.
Ingridenser til ca. 20 stk.:
50 g. gær
5 dl. lunken vand
1/2 tsk. salt
1 spsk. honnig eller sukker
900 g. hvedemel
50 g. blødt smør
1 æg til dejen50 g. blødt smør
1 æg til dejen
3 mellemstore gulerødder
Pensling:
1 Æg
Fremgangsmåde:
1) Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern
2) Gæren opløses i vand, tilsæt salt og honning (sukker)
3) Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen
4) Tilsæt smør og ælt dejen smidig og glat i 5-10 min.
5) Tilsæt revet gulerødder og æg. Lad dejen hæve i ca. 60 min.
6) Form gulerodsbollerne med to skeer, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensle dem med sammenpisket æg.
7) Bag dine gulerodsboller i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.