Gulerodsboller

2020-03-21

Disse gulerodsboller er blevet til en af mine yngles boller herhjemme. Det er så bløde og luftige og perfekte til forskellige lejligheder. 

Ingridenser til ca. 20 stk.:

50 g. gær 

5 dl. lunken vand 
1/2 tsk. salt
1 spsk. honnig eller sukker 
900 g. hvedemel
50 g. blødt smør 
1 æg til dejen50 g. blødt smør

1 æg til dejen

3 mellemstore gulerødder

Pensling:

1 Æg

Fremgangsmåde:

1) Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern

2) Gæren opløses i vand, tilsæt salt og honning (sukker)

3) Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen

4) Tilsæt smør og ælt dejen smidig og glat i 5-10 min.

5) Tilsæt revet gulerødder og æg. Lad dejen hæve i ca. 60 min. 

6) Form gulerodsbollerne med to skeer, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensle dem med sammenpisket æg.

7) Bag dine gulerodsboller i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. 

Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang