Gammeldags kanelsnegle

Svampede lækre kanelsnegle, er der noget bedre? I morgen har min mor fødselsdag og nu hvor hele familie ikke må været samlet, i denne forfærdelig coronavirus tid, har min mand og jeg besluttet os for at tage hjem til mine forældre og alligevel fejre min mor lidt, med hjemmebagte kanelsnegle, boller og selvfølgelig en gave :)
Opskrift til 40 stk.
Ingridenser:
100 g. Smør
5 dl. Sødmælk
50 g. Gær
1.5 dl. Sukker
0.5 tsk. Salt
2 tsk. Kardemomme, stødt
800 g. Hvedemel
Fyld:
150 gram Smør
2 dl. Sukker
2 spsk. Kanel, stødt
Pensling:
1 Æg
Fremgangsmåde:
1) Smør og mælk varmes på svag varme til smøret er smeltet og mælken er fingervarm.
2) Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Tilsæt sukker og salt, rør til både sukker og salt er opløst.
3) Tilsæt kardemomme og mel, ælt dejen smidigt. Derefter lad dejen hæve overdækket i 40 minutter.
4) Imens røres fyldet sammen.
5) Dejen deles i to stykker der hver rulles ud til en rektangel på ca. 20x30 cm. Fyldet fordeles på de to retangler, rul dem stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker.
6) Den løse ''snip'' på hver snegl, bøjes ind under sneglen og den lægges med snippen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Sneglene skal efterhæve overdækket i 40 min.
7) Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader alm. ovn i 6-8 minutter.
8) De afkølede snegle overtrækkes med glasur (De kan også pyntes med perlesukker eller hakkede mandler, inden man sætter dem i ovnen).

