Svampet chokoladekage med hindbærmousse

En lækker nem dessert som mine gæster er vilde med.
Opskrift 1: Chokoladekage
Ingridenser:
600 g Mel
600 g Sukker
1 L Kærnemælk
3 tsk. Natron
6 spsk. Kakao
1 1/2 dl Olie
Fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål, rør det hele sammen. Tag en rund bageform, fyld den med bagepapir og hæld nu den færdige dej i.
2) Tænd ovnen på 200 grader, kagen bages i 35 min (afhængig af hvilken form man bruger).
Tips: Man kan godt tilsætte chokoladestykker og nødder, men det behøves ikke.
Opskrift 2: Hindbærmousse
En nem, hurtig og syrlig hindbærmousse, der er perfekt til at give alverdens chokoladedesserter et frisk pift.
Ingridenser:
6 stk. Husblas
3 tsk. Vaniljesukker
1/2 dl. Sukker
420 g Hindbær (fra frost)
500 g Piskefløde
Fremgangsmåde:
1) Tag en skål og fyld den med koldt vand fra hanen, læg de 6 husblas i det kolde vand. Lad dem ligge i blød i 10 min.
2) Find i mellemtiden en gryde, kom de frosne hindbær, sukker og vaniljesukker i gryden. Kog det op på komfuret i et par minutter.
3) Tag herefter gryden af varmen. Fisk husblassen op af vandet, klem vandet ud af husblassen. Rør husblassen ud i gryden med den varme blanding. Lad husblassen smelte og lad det afkøle.
4) Tag en ny stor skål frem, hæld piskefløden i skålen. Pisk fløden til en let skum. Pisk det en anelse lettere, end hvis det skulle bruges til varm kakao.
5) Lidt af flødeskummen vendes nu i gryden med hindbærmassen. Herefter hældes hindbærmassen ligeså forsigtigt i skålen med flødeskummet. Vend det nu forsigtigt sammen i skålen.
6) Sæt skålen på køl natten over. Når den tages i brug, rør lidt rundt i skålen med en ske. Dekorer din kage med hindbærmoussen, friske bær og chokoladestykker.
