Svampet chokoladekage med hindbærmousse

2019-11-13

En lækker nem dessert som mine gæster er vilde med.

Opskrift 1: Chokoladekage

Ingridenser:

600 g Mel
600 g Sukker
1 L Kærnemælk
3 tsk. Natron
6 spsk. Kakao

1 1/2 dl Olie

Fremgangsmåde:

1) Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål, rør det hele sammen. Tag en rund bageform, fyld den med bagepapir og hæld nu den færdige dej i.

2) Tænd ovnen på 200 grader, kagen bages i 35 min (afhængig af hvilken form man bruger).

Tips: Man kan godt tilsætte chokoladestykker og nødder, men det behøves ikke.

Opskrift 2: Hindbærmousse

En nem, hurtig og syrlig hindbærmousse, der er perfekt til at give alverdens chokoladedesserter et frisk pift.

Ingridenser:

6 stk. Husblas
3 tsk. Vaniljesukker
1/2 dl. Sukker
420 g Hindbær (fra frost)
500 g Piskefløde

Fremgangsmåde:

1) Tag en skål og fyld den med koldt vand fra hanen, læg de 6 husblas i det kolde vand. Lad dem ligge i blød i 10 min.

2) Find i mellemtiden en gryde, kom de frosne hindbær, sukker og vaniljesukker i gryden. Kog det op på komfuret i et par minutter.

3) Tag herefter gryden af varmen. Fisk husblassen op af vandet, klem vandet ud af husblassen. Rør husblassen ud i gryden med den varme blanding. Lad husblassen smelte og lad det afkøle.

4) Tag en ny stor skål frem, hæld piskefløden i skålen. Pisk fløden til en let skum. Pisk det en anelse lettere, end hvis det skulle bruges til varm kakao.

5) Lidt af flødeskummen vendes nu i gryden med hindbærmassen. Herefter hældes hindbærmassen ligeså forsigtigt i skålen med flødeskummet. Vend det nu forsigtigt sammen i skålen.

6) Sæt skålen på køl natten over. Når den tages i brug, rør lidt rundt i skålen med en ske. Dekorer din kage med hindbærmoussen, friske bær og chokoladestykker.


Christina Bang Olsen - Madblog, oplevelser & haveliv
All rights reserved | You may not take any content from this site without permission 2020
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang