Basmati ris med kylling og grønt

Opskrift:
Ingridenser:
300 g Kyllingfilet
200 g gulerødder
3 forårsløg
2 fed hvidløg
3 æg
150 g ærter
2 1/2 dl. basmati ris
4 spæk soya
2 tsk paprika
2 tsk karry
salt
peber
olivenolie
Ris:
2 1/2 dl. basmati ris
1 knivspids stødt kardemomme
5 dl. vand
1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
1) Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Vask forårsløgene, fjern top og bund og skær dem i skiver på skrå. Hak hvidløget fint. Skær kyllingen i helt tynde strimler.
2) Lynsteg hvidløg og kylling ved høj varme i lidt olivenolie i en wok eller dyb pande. Krydr med salt, peber, paprika og karry. Tag kyllingen op og stil den til side på en tallerken.
3) Pisk æggene sammen med salt og peber i en skål. Lynsteg nu æggene i wokken under omrøring. Æggene skal kun lige nøjagtig nå at sætte sig - som blød røræg. Tag æggemassen af og stil den til side.
4) Tilsæt evt. lidt mere olivenolie og lynsteg gulerødder, forårsløg og ærter et par minutter. Tilsæt risene og varm godt igennem under omrøring. Tilsæt til sidst kylling, æg og soya og steg videre et par minutter. Smag til og tilsæt evt. lidt mere soya hvis du synes.
Ris: Skyl risene grundigt, kom dem i en gryde sammen med kardemomme (kardemomme giver en virkelig god smag til risene) og lidt salt. Kog risene efter anvisningen på emballagen.